Slik jobber vi med bærekraftige råvarer
Befolkningsvekst og stadig mer merkbare klimaendringer gjør at presset på naturressursene våre øker. Vi er opptatt av å bruke råvarer som er produsert med omtanke for mennesker, dyr og miljø. Det gjør vi ved å samarbeide nært med våre leverandører for å håndtere sosiale og miljømessige utfordringer.
Høye krav til hele leverandørkjeden
Produksjonen av råvarer som fisk og sjømat, palmeolje og kakao kan føre til store sosiale og miljømessige utfordringer. Det stiller stadig høyere krav til oppfølging av leverandørkjeden. Alle våre leverandører må derfor følge våre etiske leverandørkrav og sørge for at produksjonen skjer i tråd med internasjonale, anerkjente krav til menneskerettigheter, arbeidsforhold, miljø og antikorrupsjon.
Norsk produksjon med fokus på norske råvarer
Størstedelen av maten vår produserer vi rundt om i vårt langstrakte land. For å støtte opp om norsk landbruk bruker vi i stor grad norske råvarer – der fokuset på bærekraft står høyt. Visste du at vi for eksempel kjøper:
- Ost og melkepulver tilsvarende melk fra 440 melkebruk og 7 500 melkekyr?
- Mel til pizzadeiger tilsvarende korn fra 300 gårder?
- Bær, poteter og grønnsaker fra over 300 gårdsbruk?
Slik bidrar vi til et levende landbruk og norske arbeidsplasser!
Engasjement for å hindre avskoging
Palmeoljefrie produkter
Gode råvarer fra havet
Våre fiskeprodukter skal være fra råvarer som er bærekraftig fisket. For å sikre dette har vi over lang tid engasjert oss i initiativ for å verne om havmiljøet og vi har et eget team som gjør bestandsvurderinger og følger opp våre leverandører.
Vi jobber blant annet med miljømerkingsordningen MSC, Marine Stewardship Council, som er en global miljømerking for fisk fra verdenshavene. Gjennom å MSC-merke produktene våre bidrar vi til bærekraftig fiske og gjør det enkelt for deg å ta valg som er bra for miljøet.