Med krevende koronaregler, og varmere og lysere dager er take-away en perfekt løsning. Det er ikke bare burger og pølser som kan nytes utenfor kantina – selv om disse to selvsagt også kommer godt med. Her kommer noen av våre take-away-favoritter: både tradisjonelle håndholdte retter, og nye spennende vrier!
Pizza
Å sitte ute med en pizza en varm vårdag er nydelig. Og er det noen i Norge som kan pizza er det oss – med 30 års erfaring og et stort utvalg av både ferdige pizzaer og bunner klare for egen pimping. Den klassiske firkantpizzaen fra Stabburet er perfekt til å ta med i farten, mens vår Napoli-serie sørger for italiensk atmosfære i matpausen. Her får du både forstekte bunner med saus og topping, og deigemner verdig den stolteste pizzaioli.
Bak suksessen har vi noen av Norges fremste pizzaeksperter. Blant dem er Marius Niva, den eneste nordmannen som har gått på pizzaskolen til Tony Gemignani – en av verdens beste pizzakokker. Sammen med teamet i produktutvikling jobber han for å utvikle verdensklasse-pizzaer til storkjøkkenmarkedet. Og som Niva sier:
– Å være kokk handler for meg om å utforske alle verdens smaker, og gjøre dem relevante for folk. Ikke minst handler yrket og faget om å føre matarven videre til vår generasjon, i tillegg til å utvikle den videre.
Blant resultatet er denne hvite italienske klassikeren. For å lage «The white pizza» trengs bare Napoli deigemne, syltet rødløk, creme fraiche og basilikum! Å ta med denne fra kantina og ut i den friske vårluften er ren lykke.
Wrap it up
En wrap er som en varm vårdag – du kan fylle den med nesten hva som helst, og resultatet blir bra. Perfekt take-away-digg til kundene dine, og de uante mulighetene gjør at du både kan overraske og fylle alle tenkelige behov.
Tacowrapen er selvsagt. Norges fredagsnasjonalrett passer å ta med seg ut hele uka, og den er like god plantebasert som den er med kjøtt. Med Stabbured Pulled Vegetar, grønt, Idun Salsa og Idun Rømmedressing. Resultatet blir en wrap som bugner av lekre farger og gode smaker.
Men selv om wrapen har blitt en stor suksess, skal vi ikke glemme dens litt fyldigere fetter: pitabrødet. Et velfylt pitabrød er også en herlig take away-mulighet, gjerne med en liten gaffel til – pitaen er jo egentlig en slags tallerken som smaker digg.
Hva med å servere den spennende retten cevapici? En balkansk kebabvariant, som du også kan lage plantebasert ved å ta i bruk Stabburet Vegetar Farse Formbar. Fyll på med grønnsaker, krydder og urter og sprut oppi en dæsj Idun Sterk Kebabdressing. Et nytt og velsmakende bekjentskap for mange!
Rock n bowl
Bowler er hottere enn noensinne – og det er ikke uten grunn. De er praktiske, fargerike, velsmakende – og kommer i utallige varianter.
Bowlen er på mange måter en moderne lapskaus – det finnes så å si ingen grenser for hva du kan putte i den. Vi har jo allerede vært innom Mexico, og det blir en genuin opplevelse med denne Mexi Bowlen: Den er full av peacemole, pico de gallo, tacokrydret Stabburet Vegetar Farse og mye annet digg. Enkel å montere, og et fargerikt utseende som skriker vår.
Dette er selvsagt bare noen av take-away-variantene våre. Både pølser og burgere passer perfekt – ta en kikk på våre inspirasjonssider for å lese mer!