Vegetar Shepherd's pai
Shepherd’s pie er en engelsk formrett. Ofte er paien basert på rester hvor ingrediensene varierer. Det gjør den perfekt for å transformere gårsdagens rester til en helt ny rett.
Tilberedningstid
Porsjoner
- 650 g TORO Stroganoffgryte Multibasis
- 3,15 kg Stabburet Vegetar Farse
- 5 kg Ferdig potetmos
- 2,5 l Vann
- 2,5 l Havredrikk
- 400 g Revet plantebasert ost
- Brødrester
- Plantebasert smør
- Ferske urter
- Stek farsen i stekepanne eller i en convection-ovn på 175°C, 20 % damp i 12-15 min. Rør etter 5 minutter for best resultat.
- Bland Toro Stroganoffgryte Multibasis sammen med væsken. Kok under omrøring i 10 minutter.
- Skru av varmen og vend inn farsen.
- Spre gryten utover i en gastroform. Topp deretter med potetmos.
- Strø over plantebasert ost og revet brød vendt i smør. Topp gjerne gryten med ferske urter, som rosmarin eller timian, vendt i olje.
- Bak i ovnen på 180°C i 30-40 minutter til potetlokket har fått en gyllenbrun farge.